Небезизвестният чичо на актуалния шампион от US Open Рафаел Надал – Тони Надал заяви, че в момента най-големият враг на легендарния Роджър Федерер вече е неговата възраст.

38-годишният швейцарец влезе като един от фаворитите за спечелването на титлата в Ню Йорк и немалко бяха шокирани, когато отпадна в 1/4-финалите от родната звезда Григор Димитров. В същото време Рафа Надал извървя целия път до финала и триумфира в него след епичен 5-сетов сблъсък срещу „екзекутора” на българина Даниил Медведев.

„Мислех, че Федерер ще спечели този мач първо и преди всичко заради качествата си”, коментира Тони Надал, който вече от немалко време се оттегли от ролята на треньор за своя племенник. „Димитров нямаше лек сезон дотук, но също е силен тенисист. Федерер е на 38, а в даден момент възрастта просто ще го спре.”

„За него е много по-лесно да играе на „Уимбълдън”, защото на трева размените на удари са доста по-кратки.”

„От наша гледна точка беше по-добре, че загуби, но в интерес на тениса беше жалко, че публиката в САЩ не успя да види още един епизод от сблъсъка между Федерер и Надал”, добави Надал.

Победата на Григор Димитров срещу Федерер беше първата за 28-годишния хасковлия в 8-те им сблъсъка дотук. Преди нея швейцарският Маестро се намираше в серия от 7 поредни успеха над българина, при които му беше дал всичко на всичко 2 сета.