Силната дама на руската художествена гимнастика Ирина Винер-Усманова направи анализ на представянето на своите възпитанички в индивидуалната надпревара. Както е известно, абсолютна световна шампионка стана Дина Аверина, а в многобоя Александра Солдатова взе бронза.

„Всичко е наред. Спечелихме два олимпийски медала – златен и бронзов. Казвам олимпийски, защото състезанието протече по олимпийската програма в многобоя. Това е нелош резултат за Дина Аверина, която стана двукратна абсолютна световна шампионка. Също така и за Солдатова, която за пръв път се качи на стълбичката в индивидуалния многобой. Независимо, че тя не успя, меко казано, да изиграе добре своето първо съчетание, тя съумя със своята харизма и характер да спечели на останалите уреди с такава преднина, че да стане трета в крайното класиране. Честно казано, надеждата за това да стане беше много малка. Наистина, вчера аз казах на Саша, че ще я сваля от състезанието, след като изигра отпуснато лентата си на финала, но тя съумя да се събере. Солдатова много се хареса на публиката и като добавка, получи приза за елегантност.”

Ирина Винер

източник: Gong.bg

„Що се отнася до Дина Аверина, тя разбира се е голям герой. Тя не игра на лента в предните дни и това беше първото изиграване на лента за нея на това първенство. За Арина, която не стигна до участие в многобоя, при нея съчетанието е много сложно. Пее военен ансамбъл, сложна музика и се наложи дълго да я настройваме на тази вълна. Но и тя успя да се справи. Да, имаше изпускане, но при нея има толкова голяма сложност, а тя нищо не спести от нея. Ако всичко беше направила, щеше да получи оценка 21.000.”

„Саша Солдатова, знаете ли – при емоционалните хора понякога е по-трудно. Но тя съумя да се справи и виждате, че тя вдига залите на крака с аплодисменти. Тя беше в преходен период”,  завърши Ирина Винер.