Грацията от ансамбъла на България по художествена гимнастика Стефани Кирякова разкри пред „Събуди се“ по NOVA, че пише книга, която възнамерява да завърши след края на спортно-състезателната си кариера.

Кирякова сподели, че извън залата обича да чете и да излива емоциите си на лист хартия.  

 „Когато съм в залата мисля за тренировките, извън нея мисля за всичко останало. Обичам да чета и пиша, да излизам емоциите си на лист хартия. Пиша книга всъщност в момента. Ще си я завърша, когато свърши спортната ми кариера. От малка си водя дневник и това остана в мен, да излизам емоциите си. Понякога ми се случват неща, които искам веднага да опиша“, разкри за първи път Кирякова.  

Припомняме, че на Световното по художествена гимнастика Кирякова, заедно със Симона Дянкова, Елена Бинева, Лаура Трааст и Мадлен Радуканова спечелиха световната титла на пет обръча, а в многобоя завоюваха бронзов медал, както и олимпийска квота за Токио 2020.

Дни след края на форума стана ясно, че Кирякова е изживяла драматичен момент в семейството си преди старта на шампионата. Майката на грацията е получила инсулт, в резултат на което засегнат е бил говорът ѝ, както и двигателната ѝ активност на дясната ръка. Въпреки всичко това, Кирякова надмогнала личните изпитания, продължила да се състезава.