Грациите от ансамбъла на България по художествена гимнастика не скриха щастието си от факта, че спечелиха така жадувания златен медал във финала на пет обръча на Световното по художествена гимнастика. Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова бяха категорични, че грешките, които допуснаха в многобоя и които ги оставиха на третото място в класирането не са ги прекършили и не са отнели способността им да мечтаят.  

Във финала на пет обръча пред очите на президента Румен Радев гимнастичките ни спечелиха титлата с рекордната оценка от 23.300

 „След обръчите, когато махахме на госпожата и ѝ пращахме целувки видях президента. Изненадах се. Мисля, че той бе горд и щастлив от изиграването ни“, коментира капитанът Симона Дянкова след края на шампионата.  

„Много сме щастливи, бе удоволствие да играем пред тази публика. Нашата цел бе да изпитаме удоволствие от това Световно първенство. Много сме щастливи и за златния медал, а за топки и въжета ще си извадим поуки от грешките, но също бе удоволствие да играем“, добави Стефани Кирякова.

Преди малко повече от година, след сребърния медал в многобоя на шампионата на планетата в Пезаро, Елена Бинева заяви, че иска всеки ден да е Световно, запитана продължава ли да е на същото мнение, грацията ни отвърна: „Със сигурност пак искам всеки ден да е Световно. Това, че вчера (бел.ред. - събота) допуснахме грешки не значи, че сме спирали да мечтаем. Днес се борихме и ще продължим да се борим, за да натрупаме още медали“.

„Днес излязохме и искахме да изиграем композициите. Най-важното бе, след като ги изиграем да се чувстваме щастливи“, добави Мадлен Радуканова.