В сянката на двете сестри-близначки Аверини стои друга прекрасна гимнастичка, която може би не заслужава подобна съдба. Световната шампионка на лента от шампионата в София през 2018 година е една от състезателките, пред които има бляскаво бъдеще.

Още в началото на сезона Александра Солдатова даде заявка, че ще се бори не само с вътрешната конкуренция, но и с най-добрите в този спорт. На Гран при турнира в Москва през февруари тя спечели златния медал на бухалки с 19.700 точки. Самата тя обаче определи представянето си в руската столица само като 25% от възможностите си.

„Съвсем не ми се получи всичко. Както казва Ирина Винер излизам на терена и никой не знае какво ще правя. Не всичко е изработено, а и като първи старт за сезона имаше голямо вълнение. Когато всичко бъде преодоляно и изработено, ще се превърне в истински спектакъл. Това, което очаква Ирина Винер”, коментира самата Солдатова.

Александра Солдатова е на 20 години, родена е в Стерлитамак, Русия. Започва да се занимава с художествена гимнастика още от 5-годишна.

Много любопитна е историята около първото влизане в залата. Нейните родители решили да заведат по-големия й брат, който да се занимава с гимнастика, но не знаели разликата между спортна и художествена гимнастика. Затова в залата се оказало, че могат да приемат само по-малката му сестра. Така, малко на шега, започва успешният път на грацията.

Сред феновете се слави със своята гъвкавост и пластичност, които й позволяват да изпълнява много сложни елементи. На международната сцена започва да прави впечатление още през 2011 година, в конкуренцията на по-големите Евгения Канаева и Дария Кондакова. След това обаче се налага да се конкурира и с олимпийските медалистки Яна Кудрявцева и Маргарита Мамун.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

вот и подошёл к концу всемиожидаемый гран-при 2019 года в Москве!) Спасибо огромное всем за ваше присутствие и огромную поддержку! За вашу любовь! Она чувствовалась во всем! Мы знаем над чем работать и к чему стремиться. дальше больше! И хочу обратиться ко всем болельщикам!) не только к моим, но и других гимнасток. Мы очень ценим ваше внимание! И нам очень больно видеть как вы постоянно между собой ссоритесь, пытаясь доказать друг другу кто прав, кто виноват. мы все одна команда, мы всегда поддерживаем друг друга и стоим друг за друга горой! мы семья!) будьте семьей и вы!!❤️

Публикация, споделена от Alexsandra Soldatova. (@sanchos21) на

След олимпийския цикъл на преден план излязоха двете сестри Аверини – Дина и Арина. Заради контузия, получена след Европейското първенство през 2017 година, Александра не успя да участва на шампионата на планетата в Пезаро. За сметка на това тя спечели бронз в многобоя през миналата година на Световното първенство в София.

Освен с физическите си данни, гимнастичката прави впечатление и с красотата си. Доказателство е, че беше избрана за най-елегантна състезателка на шампионата на планетата у нас през 2018 година.

Александра Солдатова не крие, че харесва София. „Публиката тук не посреща с толкова топло и с такава симпатия, която истински ме разчувства. Не очаквах такава любов от зрителите на Световната купа в София. Имам страхотни спомени”, сподели преди време грацията.

Както много често казва самата тя, рецепта за успеха няма. Според Солдатова всеки ден трябва да работиш и да се усъвършенстваш. Много нейни познати обаче споделят, че има един недостатък, който в бъдеще може да се окаже в плюс. Този недостатък е в постоянното анализиране на всички наставления на треньора.

Много обича животните, но заради пътуванията не може да си позволи домашен любимец. На въпрос, с какво би се занимавала, освен със спортна кариера, тя отговаря: „Бих станала ветеринар.”

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Любимые❤️

Публикация, споделена от Alexsandra Soldatova. (@sanchos21) на

Александра Солдатова обожава разходките сред природата, особено в горите. Наслаждава се на четенето на книги.

С надежда българските й фенове очакват да я видят на Световната купа в Арена Армеец и тази година. Надпреварата ще се състои от 12 до 14 април в София.