Президентът на Европейския съюз по гимнастика Фарид Гаибов изпрати поздравително писмо до президента на БФХГ Илиана Раева за отличната организация на световното първенство по художествена гимнастика, което се проведе през миналата седмица в София.

"Световното първенство по художествена гимнастика 2018 вече е в миналото. Моля, позволете ми да ви изкажа най-искрените си поздравления за перфектната организация на това важно събитие. Всичко вървеше много гладко благодарение на неуморните усилия на вашия екип", се казва в писмото от Гаибов.

"Бих искал да ви поздравя и за трите медала, които Вашите гимнастички спечелиха, и по-специално за медалите в състезанието при ансамблите. Моля, предайте най-искрените ми поздравления на гимнастичките и треньорите за отличното им представяне и за спечелената квота за олимпийските игри в Токио през 2020 година", пише още президентът на Европейския съюз по гимнастика.

"За мен беше голямо удоволствие да се върна в София и се наслаждавах много на престоя си в красивата ви страна. Моля, приемете моята най-искрена благодарност за вашето много топло посрещане. Очаквам да ви видя скоро и пожелавам на вашата федерация много успехи в бъдеще", завършва Фарид Гаибов./БТА