Няколко дни след края на Светоновото първенсто по художествена гимнастика, отърсена от голяма част от емоциите, президентът на федерацията Илиана Раева отправи благодарности към всички взели участие в организацията на този форум.

Чрез обширно изявление във Фейсбук тя разказа за трудностите около осъществяването на тази нейна мечта, както и за усилията, вложени в осъществяването й.

С огромна благодарност и много любов осъществих една моя мечта - световното първенство по художествена гимнастика в София. Чувствам се много щастлива...

Преизпълнена съм с толкова щастие и удоволствие от свършеното и постигнатото, че още в понеделник бях на работа. Всъщност бяхме! Защото и Росина Атанасова беше на работното си място, а Гергана Йорданова и Моника Панайотова бяха в “Арена Армеец” и прибираха огромните кашони с апаратура, компютри и много други важни неща. А пък днес сутринта имахме дълга среща с Весела Димитрова и Бранимира Маркова за бъдещата работа.

Три дни получавам по всички възможни начини поздравления, изпълнени с много искрен възторг, любов и възхищение. Напълно осъзнавам, какво подарихме на всички и как представихме България и на състезанието, и като домакин. Отзивите не са прекрасни само тук. От много страни по света, които са били свидетели чрез телевизионните екрани на този грандиозен форум, получавам много мили поздравления. И от българи, и от чужденци.

Много старание положих, много труд, много сърце, защото исках това световно да се запомни, да е по-различно от всички други досега, но успоредно с това исках да направя едно невероятно представяне на България пред света, защото знаех, че ще се предава на 5 континента в много страни! Бях преизпълнена с красиви идеи, които бълваха от мен през ден -два, които буквално плашеха хората, с които трябваше да ги осъществим. Защото мащабът на тези идеи беше много голям и изглеждаше на пръв поглед, че нито имаме време за осъществяването им, нито достатъчно средства. Разбира се, аз имах в главата си абсолютно завършена картина и нямаше шанс да се откажа от нея, или дори малко да се разколебая. Бях сигурна, че ще се справим. По пътя към моята невероятно красива картина имаше всичко! Имаше много трудности, понякога нерви, имаше удари под пояса, гадни номерца, даже и по време на състезанието, но аз имах до себе си хора - професионалисти, които не знам в началото дали са вярвали в моята красива картина, но във всеки един момент бяха плътно до мен, стъпка по стъпка осъществяваха идеите ми и вложиха цялата си енергия и страст да успеем! Толкова сили ми даваха тези хора...

С някои бях всеки ден в офиса ми, други познавах от предишни наши съвместни проекти, с трети се виждах за първи път. Никога няма да забравя какви невероятни моменти изживявах, докато работихме по организацията на световното! Знам, че по някога с мен се работи много трудно, защото аз искам нещата да станат веднага! Искам невъзможните неща да бъдат възможни. Хората, които работеха с мен за първи път понякога изглеждаха уплашени, давах си сметка, как изглеждам с моето искане в очите им, но когато искам нещо да се случи, това не ме интересуваше. По-късно винаги намирах начин да им покажа, че съжалявам за поведението си, като например отивах и им носех плодове или сандвич, или някакви подобни нескопосани извинения от този род. Никой не си тръгна! Тези хора направиха всичко! И направиха картината ми много по- завършена и изящна от моята.

След толкова суперлативи отвсякъде за това световно, бих искала да ви ги представя! Понякога някои от тях работеха и през нощта, защото всички заживяхме като един екип и мечтаехме за едно - да направим незабравимо световно първенство и да подарим прекрасни емоции на хората!

И го направихме!

Благодаря на вице-президента на организационния комитет по провеждане на домакинството г-жа Росина Атанасова, офис-мениджъра на БФХГ Гергана Йорданова и техническия секретар на Федерацията Моника Панайотова, както и Силви Мартине - спортен мениджър и отговорник за Световното първенство на ФИГ, Оливие Щробъл - директор маркетинг и реклама при ФИГ, Пламен Манолов - изпълнителен директор на Национална спортна база, Иван Терзийски - директор на "Арена Армеец", Виктория Гиндянова - отговорник за зала Армеец Арена, Алекси Калев - президент на фирмата Bulgarian Live Music - промоутър на Световното първенство, Александър Михайлов - от фирма "Оne design bureau" - мърчандайзинг на цялостната визия и рекламни материали на първенството, Калоян Калев и Божидар Велинов - фирма 24/7 Entertainment Group - церемонии по откриване, закриване и Гала спектакъл, заснемане на филма за 73-те световни шампионки по художествена гимнастика на България. Благодаря на легендарната Вера Маринова - автор на текста на филма и специалната книга "Златната диря". Благодаря и на г-н Ради Георгиев - пиар и реклама, на Елизабет Колева, която денонощно комуникираше с целия свят, за да доведе в България всички български световни шампионки и техните треньори, на Юлия Мумджиева, която превърна съблекалните на “Арена Армеец” в красиви и уютни офиси и осигури прекрасната вечер на шампионките в ресторант “Глория Мар”, на MANIAC LTD със собственик г-жа Елена Нестерова и стилист Марина Петкова, които създадоха стил и класа в залата с костюмите на нашите коменданти, водещи, музикални оформители, на личните асистентки на официалните лица на ФИГ!

Благодаря ви!

Обичам ви!


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.