Президентът на Руската федерация по художествена гимнастика Ирина Винер е популярна в спортните среди със своята взискателност и категоричност. Професионалното отношение на една от най-влиятелните жени в гимнастиката личи от всяко нейно решение, действие и изказване.

Малко след подиум тренировката на ансамбъла на Русия Ирина Винер трябваше да каже и последната си дума за избора на трика на момичетата.

Петте състезателки бяха облечени с пет различни екипа, от които тя трябваше да избере. Любопитното е, че този процес продължи около 10 минути, та дори и повече.

Гимнастичките бяха огледани от всички страни, триката бяха съпоставени със светлината, килима и фона, на който ще играят.

Ансамбълът на Русия по време на тренировка

източник: Gong.bg

Всичко това се случи точно по време на официалното занимание на българския ансамбъл. 70-годишната дама дори се възползва от всичко това и след като каза последната си дума за екипите, остана близо до официалния килим в Арена Армеец, за да изгледа съчетанията на Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова.

Двата тима ще се впуснат в голямата битка за многобоя утре, събота, 15 септември.

Българският ансамбъл направи добра подиум тренировка, ръководена от Илиана Раева.

След заниманието босът на росната централа сподели очакванията си за предстоящата надпревара при ансамблите.

Ирина Винер

източник: Gong.bg