Наставникът на ансамбъла на България по художествена гимнастика Весела Димитрова разкри за готвени промени през носия сезон. Специалистът отбеляза, че освен новите уреди и новите съчетания, които ще се изготвят, ще има и нови грации. Тя поясни, че това се налага заради изключително високата натовареност, която води до контузии. Именно поради това треньорът ни обмисля да използва повече момичета, като по този начин ще може и да ги обиграва.

От новия сезон композициите при ансамблите ще бъдат на пет топки и на три обръча и два чифта бухалки.

 „Оттук нататък нови композиции, нови уреди, нови гимнастички. Кои ще са те, ще видим. Имам осем разкошни момичета, като всяка една може да стане титуляр и мисля да експериментирам. Виждате, че става много труден спортът, постоянно стават контузии и мисля, че трябва да имаме друго ниво на подготовка“, коментира Весела Димитрова.

 „Идеи имам много за новите съчетания, стига да успея да ги осъществя. Мисля, че ще успея“.

„Имам осем грации, ще видим как ще станат нещата с базата, дали ще може да имаме още един килим и тогава ще може да сме абсолютно категорични“.

„И този сезон исках да участваме с пет момичета, но имаше контузии. Затова искам да участвам с шест, за да може да се обиграват, но на Олимпийските игри могат да участват само пет. Няма да има контролно за гимнастичките“, поясни замисъла си Димитрова.

„Конкуренцията е най-хубавото нещо, за което може да си мечтае един треньор“.

„Искам да са по-специални съчетанията ни. Имахме среща с техническия комитет на ФИГ, говорихме за промените при ансамблите и как да станат нещата по-атрактивни. И върху психическата устойчивост ще работим. Искам да са по-артистични. В тази насока мисля да поработя“, сподели за намеренията си Димитрова.