Кметът на Бургас Димитър Николов връчи почетен плакет на гимнастичката от ансамбъла на България Стефани Кирякова и й пожела много спортни успехи. Стефани заедно със Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова и Лаура Траатс, спечелиха златен медал от финала на пет обръча на провелото се Световното първенство в София, завоювайки и квота за Летните олимпийски игри в Токио през 2020 година след бронзовия медал в многобоя. 

На срещата между Кирякова и кмета на Бургас присъства и бащата на грацията Радослав Киряков. Той благодари на всички за подкрепата и разказа, че със съпругата му са възпитали Стефани в християнските ценности и това е помогнало за изграждането на нейния характер и трудолюбие. 

Стефани каза, че посвещава златния медал на майка си, която се възстановява след инсулт. Новината за тежкото изпитание, през което е минала Кирякова, се появи ден след края на 36-ия шампионат на планетата. Лично грацията призна за трудностите в житейски план, чрез прочувствена публикация в социалните мрежи. В него тя сподели, че жената, която ѝ дала живот е загубила говора си, както и двигателната активност на едната си ръка. 

"Посветих победата на майка си, защото смятам, че тя е най-силната жена в моя живот. Тя винаги много ме е подкрепяла и ме е насърчавала да не се предавам. Седмиците преди Световното първенство бяха много тежки и за двете ни, и главно заради нея успях да постигна този световен успех", заяви Стефани Кирякова.
/БТА