Българският ансамбъл  не успя да изиграе абсолютно чисто смесеното си съчетание с три топки и две въжета, изпускайки двукратно. Грешките на ансамбъла ни бяха отразени в оценката  - 20.750 т., което прати отбора ни на шестото място във втория финал в последния ден от Световното първенство по художествена гимнастика.

Така се оформи и активът на България от този форум на планетата в София като медали /1 златен, 1 сребърен и 1 бронзов медал/. Златото и бронза донесе ансамбълът ни, а среброто е за отборното класиране в индивидуалната надпревара.

Така чаканото злато е факт! Ансамбълът хвърли публиката в екстаз

Италианските „пеперуди“ повдигнаха летвата до 22.500 т., което им донесе златните медали във втория финал. Другите ни основни конкурентки на Световното – рускините, също изиграха видимо чисто своето съчетание, но получиха по-ниска оценка от италианките – 22.200 за среброто.

Харесваните от българската публика украинки се представиха силно и и получиха нелошата оценка 21.400 т., която след това безуспешно обжалваха, но им стигна за бронзовите медали.

Японките изиграха ново стабилно съчетание, което получи 21.350 т. и четвърто място на финала.

Следва отборът на Беларус, заел петата позиция с 20.950, изпреварвайки нашите в класирането.

Отборът на Азербайджан бе оценен с 20.400 т. и седмо място.

Испанките останаха зад азерките с 19.800 т. на последната позиция в този финал.

С този финал официално приключи 36-ото Световно първенство по художествена гимнастика, поддържало интереса ни в продължение на 6 дни.