Уникална корона ще получи Кралицата на Световната купа по художествена гимнастика в София, информират от Българската федерация. Тя ще бъде изработена от популярен словенски бижутериен бранд, който е един от най-големите европейски производители на бижута, със 100 обекта в 7 страни - Словения, Сърбия, Хърватска, Босна и Херцеговина, Черна гора, Македония и България.

„Тиарата е уникална със своят дизайн, изработена от сребро 925/000 с родиево покритие. Камъните, които са инкрустирани, са овални бели и лилави кубични цирконии, всички вградени ръчно от нашите специалисти. Повърхността е озарена от матирани полирани части. Короната е изработена по концептуален дизайн на Хелена Умбергер. Изработката на тиарата е микс от модерна технология и ръчна изработка, като процесът за създаването й отнема 1 месец“, споделя Валентина Иванова, която е представител на марката за България.

Кралица на Световната купа в София ще бъде излъчена за трета поредна година. Тя отново ще бъде избрана от акредитираните журналисти и фотографи на състезанието, както и от членовете на Българската асоциация на спортните журналисти

В предходните две издания на турнира короната бе присъдена на капитанът на националния ни тим (индивидуално) Невяна Владинова (2017 година) и рускинята Александра Солдатова (2018 година).

Световната купа по художествена гимнастика ще се проведе от 12 до 14 април в „Арена Армеец“.

Четири грации и ансамбълът за девойки представят България на Гран При в Киев

Гимнастичката в сянка на сестрите Аверини