Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева благодари сърдечно на премиера Бойко Борисов, който отправи мили думи и похвали за нея, Мария Петрова и всички грации и треньори след края на Световното първенство в София.

България приключи участието си на надпреварата с пълен комплект медали. Ансамбълът спечели злато във финала на пет обръча и бронз в многобоя, както и олимпийска квота за Токио 2020. Среброто донесоха индивидуалистките Катрин Тасева, Невяна Владинова и Боряна Калейн в отборната надпревара.

Раева използва профила си в една от социалните мрежи, където написа: 

"Благодаря на г-н Бойко Борисов за огромната подкрепа! За това, че прие нашия президент Мори Ватанабе! За това, че беше един от първите, който ми изпрати СМС да ме поздрави за златния медал! За това, че уважи покана ми и дойде да поздрави на заключителната вечеря всички участници в световното първенство! Това е огромно признание за нашия труд и постижение! Подкрепата на правителството и личната негова подкрепа силно впечатлиха ръководителите на световната ни централа по гимнастика FIG, както всички присъстващи от целия свят!

Благодаря от сърце за подкрепата през последните 10 години и засвидетелстваното уважение към българската художествена гимнастика!“.

Още новини: 

Премиерът похвали Илиана Раева и гимнастичките

Костадинова към грациите: Скъпи момичета, горди сме с вас

Раева: Щастлива съм, сякаш имам криле


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.