Българският ансамбъл по художествена гимнастика проведе своята подиум тренировка в Арена Армеец. Грациите ни имаха едва 15 минути на официалния килим, на който ще излязат утре (събота) за първото си изиграване на Световното първенство, което се провежда в столицата.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова изпълниха много добре съчетанието си с топки и въжета, но допуснаха леки неточности в композицията с пет обръча.

Заниманието беше проведено под ръководството на президента на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева. Заедно с нея напътствия на момичетата даваха Весела Димитрова и нейният помощник – Михаела Маевска.

Подиум тренировката на българските грации беше проследена и от боса на руската художествена гимнастика – Ирина Винер. Съпругата на милиардера Алишер Усманов реши да проследи изпълненията на ансамбъла ни отблизо.

В Арена Армеец беше и наставникът на предишния ансамбъл, който спечели бронзов медал от Олимпиадата в Рио – Ина Ананиева. Сред зрителите бяха и бившите световни шампионки Диляна Георгиева и Бианка Панова.

В краткото време на официалния килим, ансамбълът редуваше съчетанията си със състава на Мексико.

Ансамбълът ни започва своето участие на шампионата в събота, 15 септември. България е във втория поток, който започва в 16.30 часа. Утре се разпределят медалите в многобоя, а в неделя на отделните уреди.

Състезанието днес продължава с многобоя в индивидуалното.

Раева: При ансамблите конкуренцията ще е още по-жестока