Старши треньорът на ансамбъла по художествена гимнастика Весела Димитрова коментира изминалото Световно първенство в София. Симона Дянкова Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова спечелиха бронзов медал в многобоя и квота за Игриет в Токио през 2020, а във финала на пет обръча вдигнаха титлата с рекорден резултат.

Бе отчетен фактът емоциите, като че ли взеха връх у момичетата ни и те не успяха да изиграят чисто и двете си композиции в един ден. Весела Димитрова отбеляза крехката възраст на състава си и обеща, че следващия път ще бъде различно.

„Имаме златен медал, шампионки сме на обръч, завоювахме и квота за Олимпиадата, мисля, че трябва да бъдем доволни“, започна Весела Димитрова.

„Аз успях да наблюдавам състезанието вчера (бел. ред. -събота), след като приключи. Мисля, че всички отбори допуснаха грешки, не знам на какво се отдава това. ОК, за нас напрежението бе много, но другите отбори…стори ми се странно Световно. Анализирахме нещата“.

„Следващия път обещавам ще играем без грешка. Много са малки момичетата, да не забравяме. Те влязоха ударно миналия сезон и аз продължавам да повтарям, че имат да се учат. Винаги е трудно да играеш в България. Дано се поучат“.

„Просто бе трудно, толкова искаха да се представят добре момичетата, че това им изигра лоша шега. Иначе бе страхотно изживяване. Те са късметлийки, че изживяха това“, продължи треньорът.

 „Аз още не съм осъзнала, че децата са първи на обръчи в света, малко ми е още трудно да се радвам“.

„Бе много важно за нас да вземе квота, така че догодина в Баку ще бъдем по-освободени“, завърши Димитрова.

Така чаканото злато стана факт! Ансамбълът хвърли публиката в екстаз

Треньорът на ансамбъла разкри за готвени сериозни промени

Бляскав завършек на Световното в "Арена Армеец"

Завършихме Световното с актив от три медала