Наистина грандиозна церемония предстои да постави официален старт на 36-о Световно първенство по художествена гимнастика в „Арена Армеец“ в София тази вечер в 19:15 часа. От Федерацията повдигнаха още малко завесата за онова, което предстои, като разкриха, че ще има много светлинни ефекти, а озвучаването ще бъде дело на музикална група „Оратица“, чиято музика е смесица от фолклорни мелодии, възпяване в православен стил, далечни аборигенски теми, хип-хоп, дъбстеп, трап, дръм едн бейс и неравноделни ритми. „Оратница“ интерпретира традиционни български песни по начин, който съвременното поколение посреща с широки обятия.

Междувременно от Централата загатнаха още, че Раева ще бъде облечена в специален тоалет. Идеята за костюма ѝ е да пресъздаде българския литак - традиционна българска женска носия с колан от оригинална пафта от народна носия.

В последните години българските шевици бяха използвани от някои световноизвестни модни дизайнери, които включиха фолклорни мотиви в техните колекции.

Модният дизайнер Валентино споделя, че специално българските шевици според него са изключително красиви, пъстри, много добре съхранени и носят много положителен заряд в себе си.

„България е съвършено съчетание от мистични ритуали и традиции, религия и вяра, природа, обединила в себе си перфектна хармония, спиращи дъха познати и непознати места, извор на безценно културно богатство и вдъхновение. Тя е мистика. Тя е древност. Тя е вяра и хармония. Тази година тя е и художествена гимнастика. Тези измерения са нашето богатство, златото на България. Като домакин на Световното първенство по художествена гимнастика, искаме да запознаем всички чуждестранни гости на събитието с атмосферата и достойнствата на нашата страна. Да ги потопим в красотата и магията на България, като им дадем шанс да почувстват българския дух и топлина без да стават от трибуните“, каза президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева за предстоящата красива церемония.

Церемонията по откриване ще бъде уважена от спортния министър Красен Кралев, председателя на БОК Стефка Костадинова, както и столичния кмет Йорданка Фандъкова.

Билети за надпреварата има в мрежата на Eventim, както и на касите пред „Арена Армеец“.

Още новини: 

Силно начало на българските грации на Световното в София

Трио рускини с най-високи оценки на топка при грациите засега

Мария Гигова: Не обичам да мисля за медали, те идват, когато си свършиш добре работата

Гимнастичките загряват за Световното в "Арена Армеец"

Мария Петрова: Пред родна публика имаш криле 

Време е за най-изящното Световно!

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНОТО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

Всички новини около престижния форум може да следите със специалната секция на Gong.bg.