Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде положителна оценка на представянето на грациите ни в първия ден от Световното първенство, което се провежда в София. Едно от „златните момичета“ заяви, че момичетата са играли смело и по уникален начин. Раева призова и за подкрепа, която е нужна на грациите ни.

Припомняме, че в понеделник в квалификациите Боряна Калейн получи втора по сила оценка на обръч (19.050) и остана зад Влада Николченко (Украйна). Топ три допълни Катрин Тасева (18.850), а Невяна Владинова остана пета (18.700).

В общото класиране след изиграването на по един уред във всички потоци най-напред от българките се движи Калейн, която е пета. Седма е Тасева, а Владинова е девета.

В отборната надпревара България е втора зад Русия.

Във вторник нашите момичета ще играят на топка, а вечерта са финалите на двата изиграни уреда. Владинова няма шанс да попадне във финала на обръч, тъй като според регламента сред осемте най-добри имат право да участват само по две състезателки от страна.

„Децата играха уникално, смело, хвърлиха се. А сега съм смазана от умора, просто смазана“, започна Илиана Раева в блиц интервю пред водещия на шампионата в „Арена Армеец“ Георги Чобанов.

LAP.bg
30 снимки

Във вторник, 11 септември, ще се състои официалното откриване на 36-о Световно. По програма то трябва да започне в 19:15 часа, а организаторите предупредиха, че се готви наистина внушителна церемония.

„Утре (бел.ред. – днес, 11 септември) в 19.00 часа предстои откриването на шампионата. То ще бъде наистина уникално. Каня всички да дойдат. Ще бъде много красиво, много направено за България“, добави ръководителят.

„Елате и подкрепете момичетата, имаме нужда“, каза за финал Раева.

Още новини: 

Силно начало на българските грации на Световното в София

Трио рускини с най-високи оценки на топка при грациите засега

Мария Гигова: Не обичам да мисля за медали, те идват, когато си свършиш добре работата

Гимнастичките загряват за Световното в "Арена Армеец"

Мария Петрова: Пред родна публика имаш криле 

Време е за най-изящното Световно!

ПЪЛНАТА ПРОГРАМА ЗА СВЕТОВНОТО ПО ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА МОЖЕ ДА НАМЕРИТЕ ТУК!

Всички новини около престижния форум може да следите със специалната секция на Gong.bg.