Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира значителния напредък на България при индивидуалното. В специално интервю за Дарик радио ръководителят подчерта колко силна е конкуренцията на Световното в София и благодари за пламенната подкрепа от страна на феновете.

„За мен най-важно е представянето на момичетата и аз не съм ги оставила в нито един момент. Мисля, че притежавам блестящ екип, които ръководят целия процес, разбира се и аз с огромно удоволствие се включвам в него, за да може всичко да се случва и получаваме много благодарности за всичко, което се случва и за спокойствието“, започна Раева.

„Не няма да отговарям на въпроси дали България може да спечели квота за Токио 2020 при ансамблите. Това е Световно първенство. Всички идват с големи претенции, всички много са се готвили и работили. Два дни сте свидетели на състезанието и виждате колко подготвени са всички и каква е конкуренцията. Неслучайно господин Ватанабе каза, че това е съвсем различна конкуренция и именно затова е така атрактивно и така се развива спортът и затова става все по-интересно“

„Миналата година България представи на кръглата маса в Пезаро много хубави предложения и всички до едно бяха приети. Правилникът е промени и сега виждате резултатите от всичко това в световен мащаб. 90 процента от предложенията на България влязоха в правилника. Световното първенство е наше предложение, оценката за артистичност и изпълнение е наше предложение, оценката за отваряне на  Д3 И Д4 е наше предложение, рускините поискаха да има отворено Д, но съдиите не се съгласиха. Правилникът е прекрасен. България бързо трябва да влезе в крак, тя е влязла в крак. Виждате колко е бързо развитието ни при индивидуалните гимнастички. Можеше ли преди две години да мечтаем за медал в отборното класиране?“, запита Раева.

„Доста приятно изненадана съм от присъствието в понеделник и вторник. Никога на нито едно Световно първенство не е имало такова присъствие на фенове толкова рано сутрин. За мен това е много, много приятна изненада. Благодаря на всички. Очаква препълнена зала в последните три дни на състезанието, особено в събота и неделя. И много много благодаря за невероятната подкрепа. Момичетата я усещат и това им дава сили и кураж“, коментира за финал Раева.

Раева разкри разходите за организацията на Световното

Босът на ФИГ е с огромен принос за развитието на художествената гимнастика