Министърът на туризма Николина Ангелкова прати поздравителен адрес към председателя на Българската федерация по  художествена гимнастика Илиана Раева. Повод за специалното писмо е предстоящото официално откриване на 36-о Световно първенство, което се провежда в София в „Арена Армеецю“.

Министър Ангелкова констатира, че подобни събития водят в страната ни не само фенове, но и туристи.

Англекова поздравява Илиана Раева и нейния екип за отдадената работа около организацията на престижния форум.

Ето и пълния текст на съобщението:

ДО

ИЛИАНА РАЕВА

ПРЕДСЕДАТЕЛ НА БЪЛГАРСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПО ХУДОЖЕСТВЕНА

ГИМНАСТИКА

УВАЖАЕМА ГОСПОЖО РАЕВА,

Благодаря за поканата да участвам в официалното откриване на 36-ото Световно първенство по художествена гимнастика в София. За мен е чест след 31 години отново да приветстваме на родна земя международния елит в спорта, станал любим на поколения българи.

Убедена съм, че за пореден път България ще докаже, че е сред световните лидери в художествената гимнастика. Събития от такъв ранг привличат не само фенове на красивия спорт, но и хиляди туристи, които имат шанс да се докоснат до част от многобройните забележителности на страната ни.

Така тя става все по-разпознаваема на туристическата карта и засилва интереса на чуждите посетители към почивки и пътувания у нас.

Не само в България, но и в световен мащаб спортният туризъм става все по-разпространен сред специализираните видове услуги и с всяка изминала година броят на последователите му се увеличава.

Министерството на туризма поздравява Вас и екипа Ви за отдадеността в работата, с която подпомагате развитието на българските спортисти и млади таланти. Вярвам, че всички състезатели и почитатели на художествената гимнастика ще останат с прекрасни впечатления от България и ще се върнат отново тук като туристи, за да опознаят богатата й история, култура и природа.

Пожелавам успех на българските момичета, отлично представяне на всички отбори и приятни мигове с изящния спорт!