Държавническо отношение и професионализъм отличи българското посолство в Южна Корея. Посланикът ни там, Н.Пр. Петър Андонов сформира среща на високо ниво в чест на успехите на родното таекуондо, които то жъне, дори и в родината на олимпийския спорт. Жестът бе и в знак на уважение към председателя на БФТ и вицепрезидент на WTE Слави Бинев. 

Това се случва само седмица след медалите, които страната ни спечели на университетската таекуондо надпревара в Корея и ден след медала и успехите ни по време най-големия световен таекуондо фестивал – Ханмаданг. 

Таекуондо

източник: Филип Петрунов

В Сеул Бинев бе посрещнат от  ръководството на посолството ни в Южна Корея Н.Пр Петър Андонов, консула ни там г-н Панко Панов, г-жа Даниела Петрова – завеждаш служба търговско и икономическо сътрудничество в българското посолство в Сеул . 

На приема присъства и президентът на световната таекуондо централа д-р О с двама представители на KUKKIWON, както и диспач мастера за Корея в България Мастър Парк. Интересът към българския принос в развитието на олимпийското таекуондо  бе довел на срещата и представители на корейската индустрия, представящи едни от най-големите корейски компании. 

Таекуондо

източник: Филип Петрунов

Освен успехите и българските медали, основна тема на обсъждане по време на високопоставената среща бе предстоящото изграждане на европейския таекуондо център в София. През 2017 година БФТ и KUKKIWON подписаха споразумение за реализиране на първия таекуондо център, извън пределите на Корея, като последващите стъпки вече са факт и предстои изграждането на най-голямата и модерна спортна база в Европа. Прогнозите са, че реализацията на този проект ще направи страната ни „Спортния Брюксел на Европа“ и ще постави България над всичко, изкачвайки я на най-високото стъпало на европейската почетна стълба. 

Това се случва само ден преди старта на Общото събрание на Европейският таекуондо съюз в Барселона, на който Слави Бинев в качеството си на вицепрезидент на WTE ще е главна фигура във взимането на решенията относно развитието на таекуондо в Европа.