Гьокан Саки няма да вземе участие в последното събитие на Ultimate Fighting Championship за годината - UFC 219.

Кикбоксовата легенда се видя принуден да откаже битката си в полутежка категория срещу Халил Раунтрий, която трябваше да се проведе на 30-и декември в Лас Вегас. Новината бе обявена от организацията, но няма официална информация за това защо Сакъ се оттегля от битката.

Добрата новина е, че Раунтрий все пак ще вземе участие в бойната карта, тъй като дебютантът за UFC Михал Олексейчук ще взлезе в клетката, за да замени турчина.

Раунтрий ще влезе в тази битка след две поредни победи с нокаут в първия рунд над Даниел Джоли и Пол Крейг. Тези победи прекъснаха серията му от две поредни загуби, които той отбеляза в първите си две срещи за UFC.

Олексейчук път не е губил битка от две години. 22-годишният полски талант в момента е с професионален рекорд 12-2 и е във впечатляваща серия от 9 поредни победи, която включва и 7 нокаута.

Събитието UFC 219 ще се проведе на 30-и декември в T-Mobile Arena в Лас Вегас, Невада. Главната битка за вечерта ще бъде за титлата в категория перо между шампионката Крис Сайборг и претендентката Холи Холм.