Един от най-интригуващите двубои в турнира UFC 307 е отменен. На 5 октомври в Солт Лейк Сити (САЩ) бившият шампион Алджамейн Стърлинг (24-4) трябваше да се бие с руския перспективен боец Мовсар Евлоев (18-0) в главната карта в категория перо.

Преди двубоя Стърлинг направи шокиращо изявление. Той твърди, че Евлоев използва допинг. От страна на Алджамейн няма никакви доказателства в тази насока. Мовсар вече е отговорил на тези обвинения.

Интересното е, че именно Стърлинг се оттегли от битката. Той заяви в своя подкаст в YouTube, че "е получил контузия по време на спаринг, която не изисква операция". Бившият шампион се извини на съперника си и му предложи да изчака със завръщането си: "Може би дори през декември".

Евлоев отговори чрез социалните мрежи: "Подготвях се за този двубой в продължение на 4 месеца. Така че бих искал да остана на картата и да се бия с всеки. Не съм сигурен, че UFC ще успее да ми намери съперник".

Според MMA Fighting Стърлинг има травма на лакътя.  Основното събитие на UFC 307 е за титлата в категория полутнежка между шампиона Алекс Перейра от Бразилия и претендента Халил Раунтри от САЩ.