Бившият световен шампион в тежка категория Тайсън Фюри (34-1-1, 24 нокаута) реагира на съботната битка за титлата между сънародниците му, в която шампионът на IBF Даниел Дюбоа (22-2, 21 нокаута) нокаутира суперзвездата Антъни Джошуа (28-4, 25 нокаута). Още преди мача Циганския цар заяви, че битката ще завърши с нокаут в полза на Дюбоа.

"Нека първо да отдадем дължимото на момчето. Дан свърши страхотна работа. Знаете, че преди двубоя всички го отписваха. Той изглеждаше като шампион, но с него се отнасяха като с безделник. Той показа от какво е направен. Това е страхотен резултат за него. Просто фантастичен“, обяви Тайсън Фюри.

"Какво се обърка при Джошуа? Това, което винаги се обърква в тежката категория, е един добър десен прав в челюстта. Това е всичко. Пичове, това е тежка категория. Случват се гадости. Можеш да бъдеш нокаутиран. Можеше да е всеки. Включително и аз. В тази дивизия винаги си на ръба. Един пропуснат удар и биваш повален и нокаутиран. Не са много супертежките, които могат да се изправят на крака и да продължат да се бият."

Означава ли това, че е време Джошуа да се оттегли? Фюри има своето мнение

"Това зависи от него. Ако все още има амбиция, той ще се върне. Той е голямо момче. Нека сам да вземе решението си. Мислех, че шансът в тази битка е 50:50. Дюбоа е много по-млад. И това е от значение. А Ей Джей е на моята възраст. Знаеш, че възрастта не щади никого, нали? Казвам го, както си е..."

През декември Фюри има реванш с украинеца Олександър Усик, от когото загуби с разделено решение през май. Циганския цар обещава да се реваншира за поражението.

"Предстои ми двубой с този ш..ан заек, с този гадняр Усик. Ще му отнема всички колани. Гарантирам го! А след като победя Усик, веднага ще се бия с Дюбоа. Това е моят план."