Общо пет златни медала спечелиха Борислав Радулов и Калоян Трайков в направление татами на последната за тази година Световна купа в Ташкент (Узбекистан). Световният шампион Радулов триумфира с титлите в двете категории, на които участва в стила пойнт файтинг при мъже до 57 кг и до 63 кг.
 
Фурор предизвика 18-годишният Калоян Трайков, който спечели три Световни купи, от които две бяха при юноши старша възраст в категории до 74 кг и до 79 кг. Трайков участва и при мъжете в същите теглови категории, където стана носител на още една Световна купа в кат. до 74 кг и взе сребърен медал при до 79 килограмовите, също стил пойнт файтинг. За съжаление среброто му можеше да е четвърто злато за него,  но реферите не отчетоха на българина чист удар с крак в главата на противника от Австрия Ноел Залсбургер, което обръщаше резултата в полза Трайков и именно това го лиши от златото.

кикбокс

В направление ринг страната ни участва с двама кикбоксьори. Световният шампион по муай тай Али Юзеир спечели бронзов медал в стил К1, категория до 81 кг, след като на полуфинала отстъпи с 2:1 съдийски гласа на представителят на домакините Рахматион Хаджиев.
 
Александър Рибников регистрира загуба с 2:1 съдийски гласа от Азиз Максудов (Узбекистан) в първата си среща в стил лоу кик, категория до 71кг.
 
 „Много добре организирана Световна купа. Впечатлен съм от гостоприемството и огромния брой участници в двете направления. За нас това беше последната част от  подготовката преди Европейското първенство  по кикбокс за мъже и жени през месец ноември в Атина (Гърция). Видяхме съперниците, направихме необходимите изводи и започваме последния етап от подготовката си“, заяви след края на състезанието президента на Българска конфедерация по кикбокс и муай тай (БККМТ) Галин Димов.