Украинският промоутър на Олександър Усик – Александър Красюк, разкри скандална ситуация на мача за световната титла във версия Международна боксова федерация (IBF) между Антъни Джошуа и Даниел Дюбоа. Както е известно, Дюбоа нокаутира Ей Джей в петия рунд.

Според Красюк, Джошуа е трябвало да бъде дисквалифициран още след първия рунд, но това изглежда умишлено не е било направено. Той твърди, че секунди преди изтичането на частта бившият световен шампион е бил в нокдаун и съдията е отброявал до десет. Тогава е прозвучал гонга и хората от екипа на Антъни Джошуа са нахлули на ринга. Според правилата гонгът не може да спре отброяване за нокаут.

„Щабът на Джошуа не постъпи спортсменски, когато влезе на ринга преди края на отброяването. Не знам как да коментирам това. Постъпиха така, сякаш не знаят правилника. Явно нещо се случи, но ние не разбрахме какво стана. Базово правило е, че гонгът не може да спаси боксьор от отброяване. То трябва да бъде завършено от съдията и едва тогава идва края на рунда. Преди това никой няма право да влиза на ринга. Ако се случи – следва дисквалификация“, заяви Красюк.