Един от най-обичаните бойци в света на смесените бойни изкуства Ник Диас бе арестуван миналия петък по обвинение в домашно насилие и бе освободен под гаранция от 18 000 долара ден по-късно. Според жертвата, 34-годишният Диас е бил под влиянието на кокаин, когато е причинил няколко травми, включително счупено ребро, докато се е опитвал да я удуши.

Сега американецът ще бъде изправен пред съда, а първото изслушване по това дело е насрочено за 6 юни. Може би след първото дело позицията на самия боец, който засега запазва мълчание, ще бъде обявена публично.

Ако вината на Диас  бъде доказана, го заплашва не само затвор, но и край на професионалната кариера, тъй като в Ultimate Fighting Championship (UFC), където той се състезава, не приемат насилие над други хора под каквато и да било форма.

Ник Диас (26-9) не е влизал в клетката от януари 2015 година, когато се изправи срещу легендарния бразилец  Андерсън Силва на събитието UFC 183 в Лас Вегас. Впоследствие този двубой бе разгледан като невалиден поради положителните допинг проби и на двамата бойци.

През последните няколко месеца президентът на UFC Дейна Уайт говори за евентуалното завръщане на Диас, но последните събития поставят под съмнение потенциално възобновяване на спортната му кариера.