Развръзката в група F на Европейското първенство обещава да бъде крайно интригуваща с двата двубоя, които ще се играят от 19 часа днес. В Сен Дени играят Исландия и Австрия, а мача можете да гледате в Gong.bg, а в Лион един срещу друг ще се изправят Унгария и Португалия. Този двубой можете да гледате в Gong.bg, както и по Diema и Diema Sport 2.

Разпределението на всички мачове от шампионата можете да видите ТУК.

Португалия, чийто тим е с 2 точки до момента, среща временния лидер в група F и ще се класира за елиминациите при победа, като в този случай ще изпусне първото място в крайното класиране само, ако Исландия победи и ги измести по голова разлика.

Евентуално равенство ще остави португалците втори, ако другият мач също завърши с хикс и те изпреварят исландците по голова разлика и останалите показатели.

Тимът на Португалия е спечелил всичките си пет официални мача срещу Унгария, но не бе убедителен в предишните си два мача на шампионата до момента.

Унгария натрупа 4 точки от мачовете си до тук и ще спечели групата при победа, а също така ще се класира напред на Европейското първенство и при равенство. В този случай унгарците могат да бъдат изместени от първата позиция, само ако Исландия спечели и ги надмине по голова разлика.

Единствената ситуация, при която унгарците могат да завършат трети е, ако загубят, а Исландия спечели.

Исландия е временно на второ място в подреждането с 2 точки в актива си и ще стигне елиминациите при успех, като ще гони първата си победа над австрийците в историята.

Отборът дори може да оглави групата, ако другият двубой завърши с равенство или Португалия спечели.

При хикс исландците може ще останат втори, ако Унгария спечели или в другия мач има равенство. Исландия може да продължи и от трета позиция, като един от най-добрите трети отбори.

Исландия

източник: Gulliver/GettyImages

Отборът на Австрия има 1 точка на сметката си и ще е на второ място при победа, ако Португалия не надделее също, при което Австрия може да завърши след Унгария и ще се надява да се класира напред като един от най-добрите трети отбори.

Равенство няма да е достатъчно за Австрия, заради головата разлика.

По време на UEFA EURO 2016 зрителите ще станат свидетели на качествени футболни срещи, богата студийна програма с анализи и новини от горещите точки на първенството. Нова Броудкастинг Груп ще покаже на живо 27 мача - по Нова и Diema, като всеки от тях ще бъде излъчван паралелно и в каналите Diema Sport и Diema Sport 2 в HD качество. Всички срещи ще бъдат споделени на живо и в Gong.bg.

*Зрителите на Българската национална телевизия ще могат да гледат на живо 27 мача едновременно по БНТ1 и БНТ HD, както и вwww.bnt.bg.