Уникално видео с реч на Кристиано Роналдо, минути след финала на Европейското първенство по футбол, което неговата Португалия спечели, публикуваха португалските медии в петък.

То им е било предоставено от Португалската футболна федерация, а на записа се вижда суперзвездата на световния спорт, която отправя благодарностите си към всички, донесли трофея.

Роналдо не изигра целия финал заради контузия, но въпреки отсъствието му Португалия се наложи над Франция.

"Бих искал да благодаря на този човек там..." сочи Роналдо първо селекционера Фернандо Сантош. "Първо, без него нищо от това нямаше да е възможно."

"Второ, на всички играчи, на целия екип, всеки, който участва в това приключение," продължи Роналдо. "Никой не вярваше в Португалия, но е истина, ние успяхме. Всички ние. Успяхме. Направихме го."

"Безкрайно съм щастлив, това е един от най-щастливите дни в живота ми. Печелил съм много индивидуални трофеи, печелил съм Шампионската лига, забравете ги. Това е най-щастливият ми момент. Вече плаках 3-4 пъти, брат ми се опита да ме успокои, казах му - Уго, не мога. Така е, от дъното на душата си, кълна се в сина си, толкова съм щастлив," казва

Роналдо с много жестове:"Мога да го повтарям стотици пъти, толкова съм щастлив наистина." 

"Това е трофеят, който ми липсваше, и сега го имам, благодарение на вас, вас, вас, и още веднъж на вас, треньоре," посочи всички Кристиано. "Вашата вяра в нас ме трогна от сърце."

"Целият медицински щаб, охраната ни, Хоакин, Рикардо, Мигел, брат ми, от дъното на сърцето си ви благодаря."

"Ние заслужихме всичко това. Ние написахме историята на Португалия. Ние сме първият отбор, който постига това," завършва Роналдо, придружен от аплодисментите на цялата съблекалня.