Българският шампион Левски претърпя поредна загуба от участието си в Адриатическата лига. Тимът на "сините" отстъпи като домакин над унгарския Солнок с 82-61 в мач от 18-тия кръг. Българският отбор заема последното място в класирането, но играе с доста подмладен състав.

"На този етап може само да се опитаме да противодейстаме. Правим го с много голямо желание и хъс. До колко успяваме - вие го виждате. Днес най-същественото нещо беше невероятната атмосфера, която създадоха нашите фенове. Именно феновете, голямото име на Левски, съзнанието на играчите, високият им морал, са единствените неща, които ни държат все още. Колко още ще успеем да продължим - нямам представа. Всеки друг отбор на наше място нямаше да издържи", започна Папазов.

"Беше нормално да паднем с около 15 точки. От гледна точка на старанието – изключително висок процент на стрелба в последните минути на Солнок, ни лиши от нещо повече. С този състав в баскетболни аргументи не можеше да вземем нищо повече. Винаги играем за победа, но реалностите са такива. Тази лига е много силна. Физическата доминация, която имат съперниците, с този ни състав, е неопределима".

Наставникът на Левски даде и лъч надежда за спасението на отбора. "Появиха се хора, български фирми, които искат да ни помогнат в този тежък момент. За момента не желаят да бъдат оповестявани официално, но се надявам да оцелеем в следващите две седмици", каза Папазов. /БГНЕС