Централният защитник на Англия Джон Стоунс подкрепи капитана на отбора Уейн Рууни и не скри изненадата си от освиркванията, които се чуха по адрес на нападателя при победата с 2:0 над Малта в световна квалификация.

Някои секции на „Уембли“ изобщо не пестиха сили при изразяването своето възмущение от слабата форма, която 30-годишният Рууни демонстрира от началото на сезона. Имаше и такива групи от привърженици, които започнаха с освиркванията още от първата минута и чакаха всяко докосване до топката на рекордьора по голове за Англия.

„Аз съм леко шокиран от случилото се, ако трябва да бъда съвсем честен“, призна Стоунс, който изигра своя 12-и мач за „трите лъва“. „Дори не разбрах, че такова нещо се е случило.“

„Смятам, че Уейн беше брилянтен срещу Малта и е бил такъв всеки път, когато е играл за Англия. Той носи със сърце капитанската лента, дава 110 процента. Смятам, че това е видно за всички.“

„По мое мнение Уейн винаги играе страхотно, винаги е във форма. Топ играчите получават критики заради високите стандарти, които сами са си поставили“, допълни Стоунс.