Националното либеро Теодор Салпаров сподели пред Гонг, че мечтае през предстоящия уикенд с тима си Динамо Москва да се класира за първи финал в Шампионската лига. Руснаците срещат домакина на финалната четворка СКРА Белхатов от 16:30 часа в събота в град Лодц. В другия ½-финал от 19:30 часа защитаващият титлата си Тренто на Радостин Стойчев, Матей Казийски и Цветан Соколов има задача да победи изненадващо класиралия се в топ 4 словенски Блед. Финалът е в неделя от 15:30 часа.

„СКРА е фаворит, но много искам да победим поляците и да прескочим ½-финалната фази защото Динамо до сега не е играл финал в Шампионската лига. Това ще бъде наистина сериозен успех. За последно игра ½-финал, когато и аз бях тук с Радо и Матей. Оттогава все им се изплъзва финалната четворка. Дано този път ние да успеем и да играем финал. Искрено пък се надявам и това да бъде български финал!” – сподели Теодор Салпаров пред Гонг от Москва.

Снощи либерото ни стана първият ½-финалист в руската Суперлига, след като отстрани Факел Новий Уренгой с 3:0 победи и 3: 0 гейма (25:20, 25:17, 25:19) в третата среща. А в края на месеца ще търси място на финала срещу победителя от ¼-финалната двойката Зенит (Казан) –Ярославъл.

Ето още какво каза пред Гонг Теодор Салпаров:

„Хубавото е, че свършихме в три мача ¼-финалната серия в руското първенство, за да си запазим силите за Полша и финалите на Шампионската лига. Мачовете в Лодц ще бъдат коренно различни от тези тук в Русия. Играем срещу домакините от Белхатов и сигурно залата ще бъде пълна до краен предел. СКРА са доста силен отбор и един от фаворитите за спечелване на Шампионската лига.

Самото провеждане на финалната четворка и организацията ще бъде на доста високо ниво. Надявам се да се получи и много качествен волейболен спектакъл.

Определено СКРА са фаворити в двубоя срещу нас. Опасения може да имам от това, че са домакини. Но ние след Нова година набрахме сериозна скорост, съумяхме да постигнем едни хубав баланс вътре в отбора като колектив. Започнахме да играем много добре и това си личи по резултатите в шампионата. Надявам се да съумеем да покажем и високо ниво и във финалната четворка в Полша. Последните си мачове в Шампионската лига изиграхме доста добре срещу доста силни съперници.

Надявам се да стане хубав ½-финален мач. На мен ми се иска да играя финал , а и да има български финал. Това ще бъде най-хубавото нещо, което може да стане в тази Шампионска лига. Дай, Боже, да стане!

Летим за Полша на 8 април вечерта. Между 150 и 200 наши фенове ще доидат в Лодц. Ръководството и привържениците ни се организират както подобава на финал на Шампионска лига.

Тренто е фаворит в турнира и очаквам със сигурност да играе финал. Лично аз очаквам Матей и Радо да бият с 3:0 гейма и да отидат на финал. Не знам дали очаквано или не Блед стигнаха до финалите. Но с оглед, че отстраниха отбор като Мачерата, явно словенците са заслужили мястото си на ½-финалите. Тренто е 3-4 класи над тима на Блед, но в никакъв случай не трябва да ги подценят, защото едно такова нещо в един мач като полуфинала може да изиграе голяма шега на всеки един отбор.”