Националният отбор по волейбол на България за юноши до 19 г. заминава днес следобед за Италия. В Рим младите ни „лъвчета“, водени от Десислава Величкова, ще изиграят три контроли със „Скуадра адзура“.

Съвместният лагер е част от подготовката на националите ни за предстоящата 2024 година, в която сме домакини на Европейско първенство, а след това селекцията ни ще участва и на Световното до 19 г. Проверките с италианците са насрочени за 28, 29 и 30 декември.

„Видяхме нови момчета по време на трите мини-лагера, които проведохме. Те се справиха много добре и са перспективни за бъдеще. Но им трябва още време да натрупат самочувствие. За Италия пътуваме със същата група от 14 състезатели, които завоюваха сребърни медали на отминалото европейско първенство. Към тях прибавяме още двама – Георги Салпаров (Левски София), който играе на поста посрещач и Антонио Дончев (Добруджа 07), който се изявява на поста разпределител. Георги Салпаров искаме да го видим в игра и на други позиции и то на високо ниво. Антонио Дончев ни впечатли с начина си на тренировки и голямата си всеотдайност, с която заслужи мястото си в 16-те“, коментира за BGvolleyball.com селекционерът Десислава Величкова.

За приятелските мачове заминават 16 състезатели.

Състав на България U19 за контролите в Италия:

Разпределители:

Иван Узунов – Виктория Волей (Пловдив)

Антонио Дончев – Добруджа 07 (Добрич)

Крисиян Илиев – Левски София

Диагонали:

Жасмин Величков – Берое 2016 (Стара Загора)

Део Маринов - ЦСКА

Росен Виденов – Левски София

Посрещачи:

Петьо Иванов – Левски София

Константин Манолев – Люлин

Виктор Младенов – СУ

Никола Константинов – Левски София

Централни блокировачи:

Николай Николаев – Левски София

Крисиян Иванов – Левски София

Еван Георгиев – ЦСКА

Либера:

Димитър Добрев – Левски София

Даниел Тихолов – ЦСКА

Георги Салпаров – Левски София.