Националният състезател на България по волейбол и син на легендата Владимир Николов - Симеон Николов коментира целите пред отбора, както и какво означава за него присъствието на баща му.

"Волейболът е малко по-различен спорт, тъй като няма личен аспект. Единствено има такъв в индивидуалните награди, но дори само тогава не само аз заслужавам, а отборът играе с теб, но малко си се отличил от останалите. Не мога да кажа, че наградите и успехите, които съм имал, са лични", започна той.

"Можем все още да се класираме за Олимпиада, бихме се опитали да вземем този шанс. Наистина е много малка вероятността, дано се класираме по-напред. Когато дебютираш на 16 години, винаги се помни. Мога да кажа, че вече съм един от най-опитните 17-годишни. Мога да пренеса това в националния отбор за състезателите на моята възраст, а и знаят че мога да им помогна в личен план за цели", добави състезателят.

"Засега нашите цели са класиране на Олимпиада, не сме говорили друго. Не си слагам лични такива, просто се старая и работя. Със сигурност е по-лесно да знам, че баща ми е преминал през всичко, през което и аз. Може да ми дава съвети и да ми помага. Това наистина го оценявам, тъй като знам, че не всеки спортист може да се похвали със същото нещо. Това много ми е помагало в крехката ми кариера", завърши Николов.