България бе близо, но изпусна квота за Европейското първенство за жени под 18 години (1-13 юли). Националният ни тим, воден от Антонина Зетова, отстъпи в оспорван финал срещу Турция с 2:3 (25:11, 21:25, 18:25, 25:18, 8:15). Вяра Парапунова се отличи с 24 точки, а три националки добавиха по 11 - Божидара Арнаудова, Вероника Петрова и Калина Венева. 
 
Турнирът, на който страната ни бе домакин, е първа зонална квалификация. Вторият шанс за младите ни "лъвици" ще е през април (11-14).
Селекционерът на тима Антонина Зетова не спести критиките към тима след загубата в столичната зала "Христо Ботев", която бе изпълнена с фенове.
 
"Честно казано, имам малко резерви откъм влагането на момичетата. Може би е нормално за тях, но ги видях доста по-притеснени от нормалното и това повлия доста на нашето представяне.
 
Знаехме, че Турция е класен отбор, но трябваше да бъдем по-уверени в тайбрека. Мисля, че трябва да мине малко време, момичетата да натрупат опит и самочувствие, за да можем да има повече постоянство срещу силните отбори.
 
Този турнир беше много важен за мен, за да видя и преценя характера и действията на момичетата. Подкрепата от трибуните беше добра, но виждам, че на някои от момичетата им дойде в повече", заяви Зетова пред официалния сайт на БФВолейбол.