Родната звезда в НБА Александър Везенков не взе участие в паметната победа на България срещу Германия в квалификациите за Евробаскет 2025 заради контузия. Селекционерът на „лъвовете“ Росен Барчовски обаче поясни, че Везенков трудно ще може да помага на националите в подобни двубои заради ангажиментите му с клубния му тим Сакраменто Кингс.

startphoto.bg
60 снимки

Според Барчовски, завръщане на MVP на Евролигата през  миналия сезон в Европа може да помогне за това той по-често да играе за България, но все пак поясни, че Везенков със сигурност ще защитава цветовете на родината, ако страната ни се класира на Европейското първенство догодина.

„Не бива, защото това би значило Везенков да се върне в Европа. Докато е в NBA, няма шанс. Не, че е лошо, защото, ако се върне, той ще се върне в топ отборите. Дали ще е в Олимпиакос, дали ще е в Реал или Барселона… Кариерата му, стига да е здрав, оттук нататък е това ниво или от това ниво нагоре. Предпочитам той да се стабилизира и да си намери мястото в NBA. Ние може да се класираме и без него, но като дойде европейското, то ще е лятото и тогава ще дойде и той“, каза Барчовски пред Gong.bg.