Баскетболният ни национал Павлин Иванов говори след първата тренировка на българския отбор. Момчетата на Росен Барчовски се готвят за европейските квалификации срещу Швеция и Германия, като първият от двата мача е на 22-и февруари.

"Позитивен и мотивиран съм. Дай Боже да победим един от двата отбора. Ние си мислехме, че Швеция са като нас, но те имат 5-6 момчета, които играят в първа лига на Испания. Вие сами си правете изводи колко са сериозни", сподели Иванов.

"Не искам да мисля за европейско, нека мислим мач за мач. Сега се концентрираме изцяло върху Швеция, после Германия. Нека видим как ще се случат нещата и ще си правим сметки", допълни той.

След това баскетболистът говори и за отсъствието на Александър Везенков: "Липсата на Везенков няма смисъл да я коментираме, той е 85% от отбора, няма какво да кажа. Това че Коди идва е добре нас. Хареса ми, че беше доста положителен и мотивиран, иска и той да се класираме. Ще дадем всичко от  себе си"

"Имам настинка и изкълчен глезен, но нищо сериозно. Общо взето ми няма нищо, всичко ще е наред. Надявам се хората да напълнят залата, доста хора ми писаха, надявам се на пълна зала. Да, Везенков го няма, но имаме Коди-Милър, ще е хубаво феновете да гледат играч от такова ниво", допълни още националът ни.

"Важно е да сме колектив, да се подкрепяме. Ясно е, че тяхната класа е по-висока. Мисля, че може да компенсираме с агресивна игра в нападение", завърши Павлин Иванов.