По време на пресконференцията за представянето на новия селекционер на България Джанлоренцо Бленджини се засегна и темата и с волейболистите, които са отказали да играят за мъжкия национален отбор. Президентът на федерацията Любо Ганев разкри имената на състезателите, които не желаят да бъдат викани.
 
"Ще кажа имената, знам че ви интересуват. В крайна сметка няма нищо тайно, важно е медиите да знаят и хората, обществеността, да знаят, защото имах един случай преди 2 години - състезател, който дойде и ми заяви, че се отказва от националния отбор, след това ми направиха интервю и аз го казах и след това той ми звъни и ми вика: "Бат Любо, защо каза, че се отказвам." Така че, аз искам да кажа истината и нещата така както са.
В крайна сметка няма нищо тайно и нищо лошо. Това са  Георги Сеганов, Розалин Пенчев, Владо Станков и Бранимир Грозданов. Това са състезателите, на които се обадихме да им пратим повиквателни, а те изпратиха писмено съобщение за отказ. Обадихме им се, изпратихме им повиквални, но просто тези четирима състезатели няма да бъдат част от този екип, който ще работи през следващите 5 години", обясни Ганев.
 
Той разкри още, че договорът на Бленджини се удължава автоматично, ако постигне две от поставените му цели. 

"Първата част от контракта изтича през 2026 година ще бъде подновен автоматично, ако бъдат изпълнени две от трите цели, поставени пред отбора. А те са класиране в първата осмица на Лигата на нациите, класиране сред първите 8 на Световно първенство и класиране сред първите 6 на Европейското първенство, на което сме и домакините. При изпълнение на тези две цели, автоматично се включва клаузата за още две години договор. Ако не се изпълнят, ще седнем отново да преговаряме с Бленджини и можем да продължим заедно или да се разделим. Но настройката ни е той да остане до Олимпийските игри през 2028", каза Любо Ганев.