Селекционерът на България Росен Барчовски беше изключително щастлив от победата с 67:62 над Германия в Ботевград в квалификация за Евробаскет. Той сподели, че в цялата си кариера е имал 2-3 такива мача. 

"Чувството е страхотно, не мога да го осъзная. Беше страхотна битка. В цялата си кариера имам 2-3 такива мача. Отборът се бори зверски, излезе от тежка ситуация. Страшни мъжкари. Направихме една от най-добрите защити, които българският  баскетбол е произвел. Този отбор се възпита през годините да се бори докрай. Ние не сме отбор, който може да излезе и да бие с лекота", започна Барчовски. 

"Бях преценил да не ползвам Георги Боянов за мача с Швеция, днес съм променил решението си. Ако искате да говори за грешки, давайте! Той е мъжкар, характер е. Убеден бях, че трябва да бъде в състава. В Швеция ни беше такава тактиката. Днес беше биткаджийски мач и затова намери място. Шапки долу за Коди и Павлин. По време на мача Павлин видя, че не може. Митко Димитров беше болен, но дойде и каза, че ще играе. Това много ми хареса и благодаря на отбора". 

"Тактиката беше да играем с целия състав, за да се поддържаме свежи", завърши Барчовски.