Женската волейболна Шампионска лига има своите нови кралици. Това са италианките от Игор Горгонзола Новара, които надделяха в директната битка за отличието над сънародничките си от Имоко Волей Конеляно с 3:1.

Така победителките записаха историческа първа титла в този турнир в историята си. А и по-сладкото е, че отмъстиха на точно тези свои съпернички за загубата им в спора за титлата на Италия по-рано през сезона. 

Състезателките от Новара взеха убедителна преднина, след като категорично надделяха в първите два гейма, съответно с 25:18 и 25:17. Опонентките от Конеляно бяха с тотално надмощие в третата част, която взеха с 25:14 и върнаха интригата. 

Решителният четвърти гейм предложи много интрига, като в крайна сметка успехът в него беше за Новара след 25:22 и това отприщи бурната радост на победителките след последната точка. 

Паола Егону беше над всички със своите 27 точки, от които 3 от блокада. Мишел Бартч-Хакли добави 21 точки за Новара и двете с Егону бяха с най-голяма заслуга за историческия триумф. 

Карста Лоу с 16 точки и Анна Данези с 12 помогнаха на Конеляно, но не достатъчно за успеха. Така тимът остана със среброто за втори път в последните три години. А миналата година остана едва трети в Шампионската лига.