Либерото на националния ни отбор по волейбол Теодор Салпаров замина със смесени чувства за Полша, където с ЦСКА в сряда ще гостува на Ченстохова в мач от Шампионската лига.

Теди и след Нова година ще носи червения екип, след като е пропаднал супер-трансферът му в руския Локомотив Белгород.

„Мечтите угасват последни, дано направим чудо и победим. Играем на приливи и отливи. Имаше страхотен вариант да премина в Локомотив Белгород, но не стана заради правилникът на Шампионската лига” сподели пред Гонг от аерогара София Салпаров.

Преди миналия сезон, когато стана шампион с ЦСКА, Теди игра в Русия с екипа на Динамо Москва, но пред септември 2007-ма ден преди старта на Европейското първенство в Русия ръководството на гранда го освободи.

Ето още какво каза националното ни либеро:

Честно казано не знам какво трябва да очакват феновете от мача в Полша, защото до момента не се представяме убедително в Шампионската лига.

Отиваме с нагласата да вземем нещо повече от гейм, както стана в София, който може би е най-слабият ни мач. Аз и целият отбор се надяваме, че можем да постигнем това.

Мечтите угасват последни, дано направим чудо и победим. Все пак не можем да сме големи оптимисти, след като загубихме като домакини от поляците. Все пак това е волейбол – игра с топка!

С играта, която показваме, да победим в Полша ще е чудо! Може пък да играем по-добре и да няма сривове в Ченстохова. Знам, че ще бъде тежко – фенове, атмосфера, добра полска организация. Както беше тежко в Гърция, така ще бъде и в Полша

Играем на приливи и отливи. Това ме притеснява. Може в един момент да направим чудо – не само да вземем гейм, но и два, и победа. Все се надявам този момент да дойде, но дали . . ., никой не знае.

Оставам в ЦСКА и след Нова година. Имаше страхотен вариант да премина другаде, но заради Шампионската лига оставам София. Обадиха ми се от Локомотив Белгород, искаха да отида при тях, но това, че съм играл в Шампионска лига спря нещата. Условията – битови и финансови бяха невероятни. Страхотно щеше да бъде да се върна в Русия, но не стана заради правилникът на Шампионската лига. За съжаление, така е било писано. От Локомотив Белгород споменаха, че ще се свържем отново лятото, но е 50 на 50. Ако предложат, съм готов да отида там, чувствам се добре в Русия и ако мога да избирам, бих избрал този шампионат.