Волейболистът на Ираклис и български национал Пламен Константинов пристигна в София заедно с клубния си тим, за да се изправи утре срещу ЦСКА в Шампионската лига. Гибона както винаги бе отзивчив към журналистите и заяви пред тях в зала „Христо Ботев”: „Сигурно ще има някакви промени в състава, при положение, че не пътуваха с нас и Краварик, и Брук. Треньорът може би ще даде шанс на някои момчета, които не са играли толкова, да ги види в какво състояние са преди Купата. Това ни е втората цел за годината.”

„Аз не изпитвам злоба към противника, в крайна сметка съм си в България. Нямам огромна мотивация да победим, защото мачът е без значение. Най-важното е да стане хубав мач. Мен не ме притесняват скандиранията, мисля, че това е позитивно,” сподели бившият левскар.

„Казаха, че затварят границата за 24 часа, но предния път пак казаха 24 часа и стачкуваха цяла седмица. Добър момент за стачкуване е, нищо чудно, в крайна сметка – гърци,” коментира Константинов запречената от трактори граница между България и Гърция.

На въпрос дали той би могъл да помогне на ЦСКА с нещо в турнира, Гибона каза: „Българският представител трябваше да си помогне до този момент сам, за да се стигне до момент, в който някой друг да му помогне. При всички положения, може да нямаш максималната мотивация, но не мисля, че някой ще излезе на игрището, за да загуби.”

„Не съм обсъдил още въпроса за националния отбор с Генерала. Чакаме да отминат тежките ангажименти до края на месеца, и след това ще имаме връзка,” завърши Пламен Константинов.