Световният №1 Новак Джокович остана без медал на Олимпийските игри в Токио. Сърбинът се отказа от участие в мача за бронзовите медали при смесените двойки заради контузия в рамото.

Все още не е ясно колко време ще продължи възстановяването, но травмата може да попречи на Джокович да участва на US Open.

"Изключително много съжалявам, че не успях да спечеля медал за своята страна и на сингъл, и на смесените двойки. Нивото ми спадна заради физическа и психическа умора. Но нито за момент не съм съжалявал, че дойдох на тази Олимпиада. В живота нищо не се случва просто така. Ще се постарая да участвам и на следващите Олимпийски игри в Париж и ще дам всичко да спечеля медал за Сърбия. Съжалявам, че разочаровах сръбските привърженици. Отказах се от смесените двойки заради контузия. Надявам се да успея да се възстановя за US Open, но в момента това въобще не е сигурно, но пак казвам - не съжалявам, че участвах, бях дъжен да дам всичко за своята страна", каза Джокович.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.