Петра Квитова (Чехия) спечели титлата на Откритото първенство на Великобритания по тенис. На финала номер 6 в схемата разгроми Южени Бушар (Канада) с 6:3, 6:0 за 55 минути. За Квитова това е втора титла в кариерата й от "Уимбълдън" след 2011-а година.

„Това беше труден мач, но аз бях психически силна. Вече съм играла финал тук, но никога не знаеш какво може да се случи. Имах добра тактика. Исках да взема отново трофея. Не мога да кажа дали тази титла е по-специална за мен от първата, но след три години да спечеля отново е направо невероятно“, каза Квитова след мача.

20-годината Бушар стигна до финала без загубен сет, а в понеделник ще се изкачи до рекордното в историята на Канада седмо място в световната ранглиста.

„Противникът понякога играе по-добре от теб и това се случи днес. Започнах добре, но тя беше по-силна. Не бях в състояние да играя моята игра. Тя направи всичко, за да не ми даде шанс. Постави ме под голямо напрежение и нямах много възможности. Разочарована съм от загубата, но също така осъзнавам колко далеч съм стигнала“, коментира Бушар.