Яник Синер все още се наслаждава на успеха си в Австралия. Със сигурност, италианецът никога няма да забрави своята първа титла от „Големия шлем“, а съвсем заслужено експерти и анализатори продължават да сипят похвали по адрес на 22-годишния тенисист.

Gulliver/GettyImages
80 снимки

Сега, за постижението на Синер, говори и неговият сънародник, Адриано Паната. Паната бе последният италиански представител печелил титла от „Шлема“, преди триумфа на Яник в Мелбърн.

„Много съм щастлив. Смятам, че Синер направи нещо голямо за цяла Италия. В интерес на истината, никога не съм се съмнявал в това момче, и много пъти съм казвал, колко е талантлив Яник. Той спечели много фенове не само с тениса, който играе, но и с поведението си на корта. Синер винаги е учтив, възпитан и показва огромно уважение към всички останали. Никога не съм чул моят сънародник да се оплаква или да каже лоша дума за някого. Видях, че мнозина специалисти прогнозират, че титлата на Australian Open, ще бъде първата от многото за него, но единствено времето ще покаже всичко. Нека сега Яник се наслади на успеха си и всички около него, защото той има право да се радва и да сподели този момент с най-близките си хора“, каза Паната.