Яник Синер не успя да скрие вълнението си от титлата в Мелбърн, когато застана пред микрофона. Италианецът грабна първата си титла от Шлема след обрат от 0:2 сета след почти четиричасовата битка. 22-годишният Синер се превърна в едва втория италианец с титла от Шлема в професионалната ера на тениса, като последното отличие е спечелено още през 1976-а.
"Първо искам да поздравя Даниил и екипа му. Впечатляващ турнир. С теб вече играхме толкова финали, но ти всеки път си невероятен. Прекара толкова часове на корта през целия турнир, а днес гонеше всяка топка до последно. Впечатляващо е. Убеден съм, че един ден ще успееш да спечелиш този трофей, защото го заслужаваш.
 
При родителите ми е минус 20, чувствам се отлично тук, явно е по-добре в това време от годината да си в Австралия. Специален турнир, а аз се радвам, че успях да го спечеля.
 
Благодаря на екипа си. Развиваме се всеки ден, опитваме се във всяка ситуация да се развиваме и подобряваме и към момента успяваме.
 
Най-важна обаче е подкрепата на феновете. Тя беше луда през тези две седмици. Чувствам се като у дома, вие сте невероятни", заяви Синер.