Световният номер 1 в тениса Новак Джокович от Сърбия обмисля да бъде без треньор след 20 години кариера в професионалния тенис, заяви той, след като получи наградата си "Лауреус", предаде Ройтерс.

Носителят на 24 титли от Големия шлем сложи край на петгодишното си партньорство с хърватския треньор Горан Иванишевич миналия месец, след като отпадна в третия кръг на турнира в Индиън Уелс.

Той беше с бившия номер 1 на двойки в света Ненад Зимонич в Монте Карло по-рано през месеца, но 36-годишният спортист обмисля да бъде сам в края на кариерата си.

"Обмислям дали трябва да имам и не трябва да имам треньор", каза сърбинът. "Изкарах добро време със Зимонич. Говорихме, че можем да продължим. Да видим. Ще вземе решение скоро. Не че нямам нужда от треньор изобщо. Винаги е добре да имаш качествен щаб. Но мисля, че съм на етап от кариерата ми, в който и да нямам треньор също е опция", призна Джокович.

Той потвърди, че ще пропусне турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид.  

"Имам намерение да играя в Рим. Тази година е различна за мен, все още търся най-доброто си ниво на тенис. Надявам се това да стане на "Ролан Гарос", пожела си Новак Джокович. /БТА