Бившият водач в световната ранглиста по тенис Анди Мъри заяви, че още не е решил в кой точно момент това лято ще прекрати състезателната си кариера.

36-годишният британец каза миналия месец, че не планира да продължава да играе след края на настоящото лято, но не пожела да навлиза в подробности около решението си.

"Бих искал да играя отново на Олимпийските игри, но ще го направя, само ако смятам, че имам шанс за медал. Знам какво представляват Олимпийските игри и искам да бъда там не само по заслуги, като така заема мястото на някой друг", обяви Мъри, който спечели олимпийската титла през 2012 и 2016 година.

"В момента имаме страхотни играчи на двойки (Джо Солсбъри и Нийл Шкупски, които са в топ 10 на света), както и Джак Дрейпър, Камерън Нори и Дан Евънс на сингъл", каза още трикратният шампион в турнирите от Големия шлем.

На Олимпийските игри в Токио Мъри игра на двойки заедно с Джо Солсбъри и двамата достигнаха до четвъртфиналите.

"Когато играх с Джо, му казах, че имам усещането, че имам много по-голям шанс да спечеля медал на двойки, отколкото на сингъл", каза още той.

Мъри коментира и темата с предстоящото си отказване, макар че призна, че вече му е досадно.

"От "Уимбълдън" миналата година насам ми се налага да отговарям на този въпрос почти всяка седмица. Ясно е, че в някакъв момент това ще се случи. Но не е лесно човек да вземе решение кога точно трябва да се откаже", завърши шотландецът. /БТА