Ига Швьонтек не започна добре новия сезон. Световната номер 1 напусна  Australian Open, още в третия кръг след загуба от чешката тийнейджърка Линда Носкова. Това не бе резултата, на който Швьонтек се надяваше в Мелбърн, а сега полякинята се подготвя за своето участие на надпреварата в Доха през тази седмица.

Водачката в световната ранглиста призна за трудни моменти след ранното си отпадане в Австралия, и сподели, че към момента няма никакви очаквания за предстоящите турнири.

„Беше ми трудно, защото наистина не очаквах да загубя толкова рано в турнир от големия шлем. Малко или много това бе шокиращо за мен, и ми трябваше време, за да осъзная ситуацията. Ако кажа, че имах спокойни дни след поражението, ще излъжа, напротив, бях доста нервна и напрегната. Въпреки всичко си казах, че ще работя още по-упорито и ще продължа да давам всичко от себе си. В момента ми липсва увереност и от мен зависи да подобря представянето си. Готова съм за надпреварата в Доха, но нямам конкретни очаквания. Ще изляза на корта и ще опитам да играя най-добрия си тенис, а какво ще стане ще разберем през седмицата“, коментира Швьонтек.