Бившият чилийски тенисист Николас Масу изрази своето мнение за отминалия  Australian Open. Според двукратния олимпийски шампион, Яник Синер напълно заслужено е вдигнал трофея в Мелбърн, но бившият треньор на Доминик Тийм предупреди всички останали, че Новак Джокович не е казал своята последна дума.

„Станахме свидетели на много интересен турнир. Имаше редица качествени мачове и феновете определено могат да бъдат доволни. Считам, че Яник Синер напълно заслужено спечели своята първа титла от големия шлем и италианецът просто бе най-добрият през тези 2 седмици в Австралия. Мисля, че тепърва ни очакват страхотни месеци в тениса, защото аз съм сигурен, че Джокович няма да остави нещата така. Не бива да се забравя, че сърбинът все още е номер 1 в света и вярвам, че в следващия турнир, в който участва, ще бъде двойно по-мотивиран да се покаже. Сякаш, някои специалисти побързаха със заключенията, че Новак едва ли не е приключил с тениса, но в никакъв случай не споделям едно подобно мнение. 

Има хора, които само преди 2 седмици го боготворяха, а сега, едва ли не отписват Джокович.  Очаква ни много интересна година, защото не само Яник Синер трябва да бъде следен  внимателно, моето мнение е, че Алкарас, Медведев и Зверев, също ще играят все по-добре. За мен, Новак Джокович продължава да бъде големия фаворит, в оставащите 3 турнира от големия шлем, а много се надявам, че и Рафа Надал ще може да поиграе още известно време и ще радва хората по целия свят с присъствието си“, каза бившият номер 9.