Новак Джокович не успя да спечели своята 11-а титла в Мелбърн. Световният номер 1 бе спрян на полуфиналите, от бъдещия шампион, Яник Синер и по този начин бе сложен край на огромната доминация на сърбина.

След поражението на Ноле доста критики заваляха към носителя на 24 титли от „шлема“, а някои дори побързаха да отпишат Джокович  за големите трофеи. Сега, в негова подкрепа се изказа капитанът на Сърбия за Купа Дейвис, Виктор Троицки.

Според бившия номер 12, Джокович ще се завърне по-силен и тепърва ще печели още титли от „големия шлем“. Не разбирам защо хората толкова много критикуват Новак. Говорим за една единствена загуба и не може по такъв начин да се обезценява всичко. Сякаш феновете бързо забравиха успехите на Джокович и постиженията му в тениса. Преди всичко, той е човек, а не машина и не може да печели непрекъснато. Разочарован съм от някои мнения, които прочетох, защото някои стигнаха далеч в изказванията си, като решиха, че Новак е дотук и няма да спечели нищо до края на кариерата си. Мога да кажа на всички тези критици, че познавам отлично Джокович, много добри приятели сме, и съм убеден, че той ще се завърне готов за големи битки. Твърдо вярвам, че моят сънародник ще спечели още трофеи от големия шлем и ще продължи да пише история“, каза Троицки.